Hoe speciale items te gebruiken en welke Pokemon te evolueren

Hoe elk Pokemon Go-evolutieitem te vinden en te gebruiken – King’s Rock, Metal Coat, Sun Stone, Dragon Scale, Up-Grade, Sinnoh Stone en Magnetic Lure

 

De game bevat een hele reeks Pokemon Go-evolutieitems, waarvan sommige gloednieuw zijn voor de Pokeverse. Ze zijn echter niet vanzelfsprekend en nergens wordt uitgelegd welke Pokemon daadwerkelijk kan worden gebruikt met elk van de Pokemon Go-evolutieitems, dus we zijn hier om te helpen. Er zijn de Metal Coat, Sun Stone, King’s Rock, Up-Grade, Dragon Scale, Sinnoh Stone, Magnetic Lure, Mossy Lure en Glacial Lure in Pokemon Go, dus als je nieuwsgierig bent naar een van hen, lees dan gewoon door voor alles je moet weten.

Hoe krijg je evolutie-items in Pokemon Go

Nu wil ik niet klinken als een zeurende Poke-ouder – ironisch gezien hoe lakse ouders in de hoofdgames zijn – maar het is tijd om je spel te verbeteren en elke dag Pokemon Go te spelen. Jazeker, soldaat. Als je dat nog niet bent, garandeert deze kleine stap je elke zeven dagen een Pokemon Go-evolutieitem na je zevendaagse Pokestop-reeks en vergroot je de kans om een Sinnoh Stone te vinden.
Regelmatige speciale items zoals Up-Grades en King’s Rocks komen soms zelfs uit gewone Poke Stops, maar als je ervoor zorgt dat je elke dag een Poke Stop draait en naar je streak toe werkt, krijg je er zeker elke week een. Houd er echter rekening mee dat het onmogelijk is om te voorspellen wat je krijgt, dus misschien moet je een paar Metal Coats zien voordat je de Sun Stone vindt die je wilt.
De Sinnoh Stone, geïntroduceerd met Gen 4, is een aanzienlijk lastiger vondst maar niet onmogelijk. Er zijn twee manieren om een Sinnoh-Stone te vinden. De eerste is om je doorbraaktaken van zeven dagen voor onderzoek te voltooien. Dit betekent in wezen elke dag een stempel verdienen totdat je een legendarische Pokemon-ontmoeting verdient. Als je geluk hebt, verdien je tegelijkertijd een Sinnoh Stone, maar ze zijn niet gegarandeerd. De tweede manier om er een te vinden is door deel te nemen aan trainersgevechten via PvP. Van Sinnoh Stones is bekend dat ze vallen voor zowel winnaars als verliezers. Succes!

Wat doen evolutie-items in Pokemon Go?

Als je voor de zevende dag op rij een Pokestop hebt gesponnen of je wekelijkse doorbraaktaak voor onderzoek hebt voltooid en een gloednieuw glimmend ding hebt gevonden dat je nog nooit eerder hebt gezien, kun je hallo zeggen tegen je eerste Pokemon Go-evolutieitem. Je hebt misschien zelfs een paar waarvan je niet weet dat je die hebt, dus ga naar je itemlijst en blader snel.
Evolutie-items werden geïntroduceerd met de Gen 2-update helemaal terug in 2017 en betekenen een hele stapel nieuwe mon via evolutie als je je snoep precies goed oppot. Tot nu toe hebben we slechts een vierde generatie-item, de Sinnoh Stone, maar je hebt het nodig voor een stapel 4e generatie Pokemon-evoluties. Meer daarover hieronder, maar de huidige evolutie-items zijn als volgt:

 • Dragon Scale
 • King’s Rock
 • Metal Coat
 • Sun Stone
 • Upgrade
 • Magnetisch Lure
 • Mossy Lure
 • Glacial Lure

Elke kan worden gebruikt om een van je bestaande Pokemon te evolueren naar een nieuwe evolutie. Hieronder vindt u alle manieren waarop u evolutie kunt gebruiken

Hoe de Dragon Scale in Pokemon Go te gebruiken

Het goede nieuws is dat je je Dragon Scale alleen op één specifieke Pokemon kunt gebruiken, maar dat je een reis naar de kust of je dichtstbijzijnde rivier wilt maken. Combineer de Dragon Scale met 100 Horsea-Candy om Seadra te evolueren naar Kingdra.

 • Seadra evolueert naar Kingdra met Dragon Scale en 100 Horsea-Candy

Hoe de King’s Rock in Pokemon Go te gebruiken

Hier komen de keuzes binnen. King’s Rock kan op twee verschillende manieren worden gebruikt, wat betekent dat je misschien al het Candy hebt dat je nodig hebt voor ten minste één Pokemon-evolutie.
Kings ‘Rock kan Poliwhirl niet alleen evolueren naar de kikkerachtige Politoed, het verandert Slowpoke ook in Slow King. Zoals altijd heb je serieuze Candy nodig voor beide Pokemon.

 • Poliwhirl evolueert naar Politoed met King’s Rock en 100 Poliwag-Candy
 • Slowpoke evolueert naar Slow King met King’s Rock en 50 Slowpoke-Candy

Candy

Hoe de Metal Coat in Pokemon Go te gebruiken

De Metal Coat kan ook op twee verschillende Pokemon worden gebruikt, en zoals je zou verwachten, veranderen ze beide in Steel-types. Als je Scyther evolueert, kun je de pittige Scizor krijgen, terwijl Onix de rotsslang in Steelix verandert.

 • Scyther evolueert naar Scizor met een metalen jas en 50 Scyther-Candy
 • Onix evolueert naar Steelix met een Metal Coat en 50 Onix-Candy

Hoe de Sun Stone in Pokemon Go te gebruiken

Wat zit er met al deze keuzes? Probeert Niantic dit zo moeilijk mogelijk te maken? Jij beslist. Sun Stone laat je niet alleen Gloom evolueren naar Bellossom, maar ook de schattige Sunkern in de al even heerlijke Sunflora. De laatste is hier de gemakkelijkste van de twee als je gezegend bent met een lokale tuin of zelfs een golfbaan.

 • Gloom evolueert naar Bellossom met Sun Stone en 100 Oddish Candy
 • Sunkern evolueert naar Sunflora met Sun Stone en 50 Sunkern-Candy

Hoe de Up-Grade in Pokemon Go te gebruiken

Nog een speciaal item. Pokémon Go’s Up-Grade wordt alleen gebruikt om de vreemd schattige Porygon te evolueren naar Porygon2, op voorwaarde dat je genoeg snoep hebt.

 • Porygon evolueert naar Porygon2 met Up-Grade en 50 Porygon-Candy

Hoe de Magnetic Lure in Pokemon Go te gebruiken

De Magnetic Lure is een van de drie nieuwe soorten kunstaas in het spel (bekijk onze gids over hoe je Leafeon & Glaceon in Pokemon Go voor de andere twee kunt krijgen) en het werkt net als een normaal kunstaas, met enkele kleine aanpassingen. Gedurende 30 minuten wordt extra Pokemon aangetrokken tot het kunstaas, maar hoewel een normaal kunstaas elk type Pokemon kan aantrekken, trekt een magnetisch lokmiddel alleen pocketmonsters van het type elektrisch, staal en rock aan.
Het is ook een evolutie-item! Als je in de buurt bent van een Poke Stop met een magnetisch kunstaas aangebracht, kun je Magneton en Nosepass evolueren naar respectievelijk Magnezone en Probopass – mits je genoeg Candy hebt, natuurlijk. Als je niet zelf 200 munten wilt uitdelen, kun je ook wachten tot de volgende Pokemon Go Community Day en iemand anders vinden die er één heeft gebruikt!

Zoals altijd, probeer wanneer je evolueert te wachten tot je een flink aantal evoluties beschikbaar hebt en breek een Lucky Egg om je XP te verdubbelen. Verdubbel dit met een goede oude Pidgey-evolutionaire maling voor maximale XP-boost.