Week één begon 2 september laat in de middag en spelers beginnen hier alvast met een flink aantal traktaties.

Wat gebeurd er?

Weet eerst dat dit loopt tot 9 september om 13.00 uur, en dan zullen de bonussen overgaan naar die van week 2.

Raids

Het evenement brengt de hele week door de drie Gen 2 legendarische beesten terug, Entei, Raikou en Suicine. Ik ben uit het oog verloren hoe vaak we dit trio op dit punt hebben zien terugkeren naar de raid, maar ik weet dat de eerste paar keer dat de shinie versies absoluut niet beschikbaar waren, maar ze zijn nu in deze versie, dus zelfs als je hebben een krachtige, het is tijd om een shinie versie van alle drie te jagen. Er zullen ook andere Johto Pokémon zijn tijdens raid.

Shinies

GO voegt shinie Sentret en Gilgar toe aan het spel, wat ook betekent dat shinie Furret en Gliscor door evolutie aan je collecties worden toegevoegd.

Ei afstand

Een eenvoudige 2x incubatorbonus verdubbelt je effectiviteit voor het uitkomen van eieren, waardoor de afstand die je nodig hebt wordt gehalveerd. Altijd handig, vooral als je al rondloopt voor andere delen van de bonusweek.

Unowns

Iedereen wil altijd zijn Unown-collectie afronden, dus er zal gedurende deze week ULTRA worden gespeld dat vanaf 10 km eieren uitbroedt. Dat zijn nu 5 km eieren, vanwege de bonus.

Dit is slechts week 1, en ik denk dat de bonussen steeds beter worden naarmate de tijd vordert. Dat blijkt uit het feit dat je in week 2 eindelijk Deoxys kunt vinden buiten EX-raid.

Week 3 heeft shinie Mewtwo met een speciale beweging. Ik bedoel, wat moet je daar nog meer weten? Ook voegt het spel voor het eerst Gen 5 Pokémon Klink (en shinie Klink) toe.

Dus ja, grote bewegingen, en dit gebeurt allemaal terwijl trainers voor het eerst ook Jirachi proberen te krijgen. Ik denk niet dat er ooit echt twijfel bestond dat spelers deze uitdagingen zouden ontgrendelen (ze zijn op dit moment praktisch opgetuigd om niet beschikbaar te zijn), maar nu ze hier zijn, moet je ervoor zorgen dat je volledig profiteert.