Aqara G2H HomeKit Secure Camera

Aqara G2H HomeKit Secure Camera

De Aqara G2H heeft een 1080p-camera met nachtzicht. Het beschikt ook over een Zigbee 3.0-hub die bepaalde Aqara-apparaten kan zichtbaar maken aan Apple HomeKit.

Aqara G2H details

 • Ondersteunt HomeKit Secure Video 1080p / 24fps

 • 1080p / 24fps

 • Lokale opslagoptie

 • Zigbee 3.0 hub

 • Uitsluitend voor gebruik binnenshuis

 • 140 ° gezichtsveld

 • Bewegingssensor

 • Nachtzicht tot 5 meter

 • Tweerichtingscommunicatie met ingebouwde microfoon en luidspreker

 • 360 ° x 180 ° flexibele installatie met magnetische voet.

 • Infrarood

 • WLAN (2,4 GHz)

Setup

Omdat ik de camera alleen in HomeKit gebruikte, opende ik de Home-app op mijn iPhone en scande ik de koppelingscode. HomeKit zoekt dan de camera, je kiest vervolgens een naam, wijst er een kamer aan toe. Kies vervolgens de instellingsvoorkeuren binnen HomeKit Secure video voor de opname- en streamingopties.

HomeKit Secure Video

Voor de basisprincipes van HomeKit kan ik de livestream van de camera bekijken vanuit de Home-app en ook de push-to-talk-knop gebruiken om met iedereen in de buurt van de camera te praten. Omdat de bewegingssensor van de camera wordt blootgesteld aan HomeKit, geeft dit je de mogelijkheid om deze te gebruiken om andere HomeKit-apparaten te activeren via automatisering. Een ding om op te merken is hoe responsief de G2H is in HomeKit. De G2H is vrijwel direct bij het laden van de livestream in de Home-app.

Maar om optimaal gebruik te maken van deze camera, moet u hem echt gebruiken met HomeKit Secure Video. Om deze functie te gebruiken, heb je een HomeKit-hub nodig, zoals een Apple TV, HomePod of iPad. Bovendien heb je een iCloud-abonnement nodig van 200 GB voor één camera en 2 TB voor maximaal 5 camera’s. Hiermee krijgt u maximaal 10 dagen aan opgeslagen beeldmateriaal en oudere clips worden automatisch doorlopend verwijderd.

Bij de eerste installatie of op elk moment heb je de volgende opties beschikbaar.

 • “Off” – U kunt de stream niet bekijken en ook niet opnemen.

 • “Detecteer activiteit” – Wordt gebruikt om automatiseringen te activeren of om meldingen te verzenden. Maar u kunt de stream niet bekijken, noch opnemen en opslaan in iCloud.

 • “Stream” – U kunt de stream bekijken, maar deze neemt niet op. U kunt deze camera gebruiken om automatiseringen te activeren of om notificaties te versturen.

 • “Streamen en sta opnemen toe” – U kunt de stream bekijken en deze zal opnemen op basis van uw instellingen. Je kunt deze camera ook gebruiken om automatiseringen te triggeren of om notificaties te versturen.

Bij mijn testen voor de review heb ik de camera ingesteld om te streamen en opname in beide modes toe te staan. Dit komt omdat ik wilde zien hoe goed het werkte, maar als ik dit voor algemeen gebruik zou gebruiken, zou ik het uitschakelen wanneer mensen thuis zijn.

U kunt ook het camerastatuslampje in- en uitschakelen en het nachtzicht in- en uitschakelen, afhankelijk van uw voorkeur.

​​

HSV-besturing en afspelen

​Als u op de live camerafeed in de Home-app tikt, ziet u onderaan de tijdlijn van de opgenomen activiteit. Apple heeft deze opgesplitst in gebeurtenissen die u helpen ze te identificeren. Apple heeft deze opgesplitst in vier categorieën: mensen, dieren, auto’s of een algemene beweging.

Door een clip te selecteren, wordt die clip afgespeeld en ik merkte dat dit responsief was en binnen enkele seconden werd afgespeeld. U kunt ook naar de liveweergave links van de tijdlijn gaan. Als u de clip met familie en vrienden wilt delen, kunt u ook het gedeelde blad openen met verschillende gepresenteerde opties.

Ik ontdekte dat de G2H goed werkte met HomeKit Secure Video en dat hij goed werk levert bij het vastleggen van beweging.

Video- en audioprestaties

De Aqara G2H legt beelden vast met 1080p bij 24 FPS, en ik vond dat de videokwaliteit goed is bij beoordeling in de Home-app. Ik zelf zou zeggen dat het een van de betere camera’s is voor opnamen overdag.

De videokwaliteit ’s nachts is goed en levert uitstekend duidelijke opnames.

Aqara heeft ook een microfoon en luidspreker meegeleverd voor tweerichtingsaudio, die wordt weergegeven in de Home-app. Tijdens mijn testen voor de recensie was de audio duidelijk en kun je gesprekken horen wanneer je deze functie gebruikt.

Aqara G2H zigbee hub

De Aqara G2H kan fungeren als een Zigbee-hub om andere Aqara-apparaten aan te sluiten. Hoewel ik voor deze review alleen de HomeKit-modus binnen de app heb gebruikt. Dit belet je niet om apparaten zoals de Aqara bewegingssensor op de G2H aan te sluiten.

Om een ​​apparaat toe te voegen, drukt u drie keer op de koppelingsknop op de Aqara G2H. Houd vervolgens de paarknop op het Aqara-kinderapparaat 5 seconden ingedrukt. Nadat het apparaat is toegevoegd, verschijnt het in de Home-app. U kunt het apparaat vervolgens aan de juiste kamer toewijzen en het gaan gebruiken.

Conclusie

Aqara maakt al sinds 2015 slimme apparaten voor thuisgebruik en heeft naam gemaakt door betaalbare HomeKit-accessoires te produceren. Ondanks dit krijgt het bedrijf wat slechte pers, vooral vanwege de wortels die het terugverwijzen naar China. Wat naar mijn mening niet gerechtvaardigd is, aangezien ik Aqara-apparaten in mijn eigen gebruik, die ik zelf heb gekocht. Waar ik geen probleem mee heb gehad met de prestaties en kwaliteit, en de Aqara G2H stelde niet teleur in deze review.

Toen ik de camera voor het eerst uit de doos haalde, stond ik versteld van het compacte formaat van dit apparaat. De bouwkwaliteit van de G2H is uitzonderlijk en afhankelijk van de kleurkeuze past hij in de meeste huizen.

De videokwaliteit is uitstekend en is voldoende om uw huis te bewaken met een goed nachtzicht. Ik hou ook van het feit dat ondanks de nachtzichtprestaties de infrarood-LED’s die het nachtzicht aandrijven niet opdringerig zijn.

Ook als fan van HomeKit Secure Video is dit een grote bonus voor deze slimme camera. Ik vind het ook leuk dat je dit in HomeKit-modus kunt gebruiken en dat het geen actieve internetverbinding nodig heeft, in tegenstelling tot de vergelijkbaar geprijsde Eufy-binnencamera’s. Wat voor mij de zorgen wegneemt die mensen hebben over Aqara en het verzamelen van uw gegevens.

Het andere voordeel van deze camera is de Zigbee 3-hub en het aansluiten van andere Aqara-apparaten. Dus als je van plan bent om meer Aqara-apparaten te kopen, heb je een Zigbee- en een HomeKit-camera in één.

Dus wat dat betreft waren de prestaties zeer solide.

Het komt erop neer dat deze camera een uitstekende keuze is als u van plan bent hem te gebruiken met HomeKit Secure Video. Bovendien, wanneer iOS 14 later in het jaar arriveert, brengt dat activiteitszones binnen de Home-app. Dit geeft je verder meer reden om deze camera te kopen.

You may also like

Hoobs

Hoobs

HOOBS staat voor HomeBridge out of the Box. HOOBS vereenvoudigt de plug-inconfiguratie en installatie van HomeBridge, zodat u kunt integreren...

Netatmo introduceert NFC Smart Lock met HomeKit

Netatmo introduceert NFC Smart Lock met HomeKit

Netatmo heeft een nieuwe smart lock toegevoegd aan hun line-up van Smart Home-producten, die tot nu toe bestaat uit camera’s,...

Eve Cam officieel onthuld voor CES 2020

Eve Cam officieel onthuld voor CES 2020

Eve heeft vandaag haar nieuwste product officieel onthuld, slechts een dag nadat een paar afbeeldingen online waren vrijgegeven. Simpelweg de...

Apple HomeKit: wat is het en hoe gebruik je het?

Apple HomeKit: wat is het en hoe gebruik je het?

U kunt nu uw iPhone in een universele afstandsbediening voor uw smart home veranderen met Apple HomeKit. Hier is hoe....

Back to Top