Hoe NFC te gebruiken om uw huis te bedienen met iOS 13

Hoe NFC te gebruiken om uw huis te bedienen met iOS 13

De app Snelkoppelingen van Apple is uitzonderlijk krachtig, maar wordt nog nuttiger met de iOS 13-update. Het komt vooraf geïnstalleerd in plaats van een post-setup download, en het komt ook boordevol nieuwe functies. Een van de meest bebouwde gebieden is voor het slimme huis.

Er is nu een nieuw tabblad voor automatisering in de app Snelkoppelingen waar u alle HomeKit-snelkoppelingen kunt maken die u in de Home-app kunt maken.

Bovendien kunt u nu persoonlijke thuisautomatiseringen maken. Deze zijn specifiek gebaseerd op uw apparaat, bijvoorbeeld wanneer het verbinding maakt met een bepaald Wi-Fi-netwerk of de AirPlane-modus activeert. Deze triggers kunnen vervolgens een HomeKit-opdracht activeren.

Eenvoudig gezegd: met uw telefoon op een NFC-tag tikken kan een lampje in- of uitschakelen. Het kan een kamer, bepaalde scènes en nog veel meer activeren. Laten we eenvoudig beginnen voordat we ingewikkelder worden – d.w.z. leuk en nuttig.

Licht aanzetten met NFC

Naast enkele HomeKit-accessoires om te bedienen, heb je ook een paar NFC-tags nodig, anders is er niets om te activeren. NFC-tags zijn goedkoop – we hebben deze voor €11.,95 bij 123nfc opgehaald, en dit specifieke type heeft zelfklevende achterkant om gemakkelijk op oppervlakken te bevestigen.

Om een smart home-apparaat met NFC te activeren, opent u eerst de snelkoppelingen-app op iOS 13 en gaat u naar het nieuwe gecentraliseerde tabblad Automatisering en tikt u vervolgens op het pluspictogram rechtsboven.

Kies ervoor om een persoonlijke automatisering te maken en ga helemaal naar de NFC-optie. Nadat je dat hebt geselecteerd, tik je op ‘scannen’ en houd je je telefoon bij een NFC-tag. Het zal de tag scannen en u vragen om het een naam te geven.

Tik vervolgens op het omcirkelde plus-pictogram en zoek naar “Beheer mijn huis” of hoe je je huis ook hebt genoemd in de Woning-app. Selecteer daarna eenvoudig een scène of accessoire die u wilt inschakelen wanneer u op de NFC-tag tikt.

Zoals het er nu uitziet, zal deze automatisering werken. Doe het licht uit, tik op de tag en zie je licht oplichten. Dat laat ons gewoon de taak hebben om het licht uit te laten doen wanneer we er weer op tikken. Gelukkig is het een simpele verandering.

Update uw automatisering zoals we deden door een “als statement” in de opdracht in te voegen, en kies vervolgens het accessoire dat u bestuurt en de status ervan. In ons voorbeeld leest het “Als de woonkamerlamp aan is”, wordt het licht uitgeschakeld. Anders wordt het licht ingeschakeld.

Het enige andere dat u moet wijzigen, is de optie Vragen voor gebruik uit te schakelen, zodat deze opdracht zonder uw hulp op de achtergrond wordt uitgevoerd.

Nadat u deze opdracht hebt geconfigureerd en u deze hebt getest, bent u klaar om te beginnen. We willen ook wat inzicht geven in de plaatsing van tags voordat we verder gaan.

Als u een tafellamp hebt, probeer dan de NFC-tag achter de lampenkap te plaatsen. Op die manier is de tag uit het zicht en houd je je telefoon tegen de rand van de lampenkap om hem aan te zetten.

Je zou het ook aan de onderkant van een tafelrand kunnen doen. De tag is nog steeds verborgen en je brengt je telefoon gewoon op de rand en die lamp gaat snel aan.

You may also like

Aqara G2H HomeKit Secure Camera

Aqara G2H HomeKit Secure Camera

De Aqara G2H heeft een 1080p-camera met nachtzicht. Het beschikt ook over een Zigbee 3.0-hub die bepaalde Aqara-apparaten kan zichtbaar...

Hoobs

Hoobs

HOOBS staat voor HomeBridge out of the Box. HOOBS vereenvoudigt de plug-inconfiguratie en installatie van HomeBridge, zodat u kunt integreren...

Netatmo introduceert NFC Smart Lock met HomeKit

Netatmo introduceert NFC Smart Lock met HomeKit

Netatmo heeft een nieuwe smart lock toegevoegd aan hun line-up van Smart Home-producten, die tot nu toe bestaat uit camera’s,...

Eve Cam officieel onthuld voor CES 2020

Eve Cam officieel onthuld voor CES 2020

Eve heeft vandaag haar nieuwste product officieel onthuld, slechts een dag nadat een paar afbeeldingen online waren vrijgegeven. Simpelweg de...

Back to Top