Xiaomi is een van de belangrijkste merken die communicatie en slimme home-technologie tegen een lagere prijs introduceert dan de andere. Ze kreeg snel veel populariteit voor hun producten. Er zijn verschillende smart home-producten van dit merk die heel goed samenwerken in een netwerk.

Om het gemak van de beveiliging te waarborgen, hebben ze een kleine maar effectieve technologie gelanceerd die op een eenvoudige methode werkt, maar de klus klaart. Deze Xiaomi Aqara-sensor voor de raamdeur helpt u bij het introduceren en beschrijven van alle functies die dit apparaat biedt.

Xiaomi Aqara Window Door Sensor Review

De Xiaomi Aqara-sensor is een van de nieuwste leden in de smart home-categorie van het gerenommeerde Chinese merk Xiaomi, die bekend staan ​​om hun hoogwaardige technologieën in een betaalbare prijsklasse. Dit apparaat voldoet ook aan de criteria en presteert redelijk goed als beveiligingsapparaat. Het is een eenvoudig apparaat en erg goedkoop in prijs, maar werkt verrassend goed.

Wat zit er in de doos

Dit smart home-apparaat heeft een zeer eenvoudige verpakking met een Aqara-raamsensor en een gebruikershandleiding die volledig in het Chinees is geschreven. Het pakket is ook ongelooflijk licht, weegt slechts 38 gram en heeft een afmeting van 11 x 7,7 x 2,7 cm. Het pakket is ook versierd met Chinese woorden.

Activiteiten uitgevoerd voor beveiliging

Het hoofddoel van het gebruik van dit apparaat is om te worden gewaarschuwd voor het openen of sluiten van een deur of raam. Dit wordt verkregen door meldingen te verzenden of alarm af te spelen met het apparaat. Als de gebruiker niet thuis is en de deur wordt geopend, wordt het alarm geactiveerd.

Als een IP-camera op het apparaat is aangesloten, begint deze automatisch met het opnemen van videobeelden in het geval van een plotselinge opening van de deur. Dit is erg handig en efficiënt tegen inbraak, waarbij de gebruiker onmiddellijk kan reageren en de nodige acties kan ondernemen. Het presteert ook razendsnel. Het bestaan ​​van slechts een sensor maar geen CPU zorgt ervoor dat deze sneller werkt met eenvoudige berekeningen.

Zeer kleine structuur

De sensor is ongelooflijk klein. Met een afmeting van 4,1 x 2,2 x 1,1 cm weegt hij slechts 37 gram. De kleine structuur maakt het gemakkelijk onzichtbaar in het dagelijks gebruik en zorgt dus voor een betere beveiliging. Het is een wit ovaalvormig apparaat van plastic. Door de lichtgewicht structuur kan hij gemakkelijk aan de muur worden bevestigd en zijn positie behouden.

Verbinding maken en toegang krijgen

De Xiaomi Aqara is compatibel met de MI Home-smartphone-app. Hierdoor kan het apparaat worden aangepast om naar wens te functioneren. Allereerst moet de sensor verbonden zijn met de app. Dit gaat heel gemakkelijk door de optie deur- en raamsensor in het menu te selecteren en vervolgens de resetknop op de sensor ingedrukt te houden en deze maakt automatisch verbinding met de telefoon.

Met de MI Home-app kan de sensor worden ingesteld om meldingen te geven telkens wanneer de deur of het raam sluit en opent. Het kan ook beltonen afspelen van verschillende muziekopties. Bovendien kan dit slimme apparaat worden gesynchroniseerd met andere slimme woonaccessoires van Xiaomi zoals de slimme lamp, het luchtfilter enz.

De aangesloten apparaten werken samen door te worden geactiveerd door de sensor. Dit is handig bij verschillende gelegenheden, zoals het inschakelen van de lichten, gebruik luchtreiniger wanneer het venster wordt geopend, enzovoort. Dit is ook compatibel met Homey, dat werkt als een knooppunt voor een breed scala van meer dan 50.000 verschillende ondersteunde apparaten om samen te werken, waardoor het verder kan werken dan alleen Xiaomi-producten.

 

5/5

Maakt u gebruik van de gateway V3 dan kunt u hem ook in uw HomeKit home app zien verschijnen en op deze manier te laten communiceren met uw andere HomeKit apparaten.

Hoe werkt het

Het mechanisme is hier heel eenvoudig. Het apparaat is verdeeld in twee delen. De grotere bevat de sensoren en andere circuits, en het kleinere deel bevat alleen een magneet. De twee stukken worden gelijmd met behulp van tape en sticker die bij het apparaat is geleverd, een met de deur en de andere met de muur in een nauwe plaatsing ten opzichte van de eerste.

Als de plaatsing acceptabel is, wordt de gebruiker hiervan op de hoogte gesteld. Als dit onacceptabel is, moet de gebruiker de stukken handmatig verwijderen en op een nauwere positie bevestigen om de sensor te laten werken. Het apparaat is ook uitgerust met een CR1632-batterij die een benodigde tijd meegaat en de sensor van stroom voorziet.

Indien ingeschakeld, detecteert de sensor de scheiding en nabijheid van de magneet en laat de gebruiker weten of de magneet uit zijn oorspronkelijke positie is verplaatst of niet. Een verplaatsing kan alleen plaatsvinden door de deur te openen of te sluiten. Hetzelfde mechanisme werkt ook voor Windows.

Connectiviteit zorgt voor beveiliging

De Aqara is uitgerust met een draadloze verbinding van ZigBee, een op IEEE 802.15.4 gebaseerd hoog niveau communicatieprotocol dat wereldwijd enorm wordt gebruikt voor kleine en laagvermogen digitale radio’s. De twee stukken zullen effectief werken als ze aanvankelijk op een maximale afstand van 22 mm aan de deur worden gelijmd, wat niet veel is.

Arbeidsomstandigheden en toepassingen

Vanwege het gebruik van magneten en sensoren is de technologie aan bepaalde voorwaarden gebonden zonder dat hieraan wordt voldaan, het apparaat zal niet goed werken. Het werkt bij een temperatuurbereik van 10 tot 50 graden Celsius, in een relatieve luchtvochtigheid van 0-95%. Dit product is IP20-bestendig, wat betekent dat het directe en uitgebreide contact van water het mechanisme van dit apparaat verpest.

De Xiaomi Aqara-sensor kan op verschillende plaatsen worden gebruikt. Het is voornamelijk gebouwd als onderdeel van een smart home-component en zorgt voor bescherming tegen ongewenste gasten in een privéfaciliteit of thuis. Daarnaast kan het worden gebruikt in kantoren en boerderijen naast andere voorzorgsmaatregelen als een intern beveiligingsapparaat.

Nadelen van Xiaomi Aqara Window Door Sensor

Er zijn veel implementaties voor deze deursensor, maar ook enkele kleine nadelen. De grootste daarvan is ook de standaard voor bijna elk Xiaomi-product, dat wil zeggen de gebruikershandleiding en de verpakking die in het Chinees zijn geschreven, vooral omdat de producten gericht zijn op de Chinese markten. Dit veroorzaakt veel problemen om de stappen te bepalen voor een persoon die er niet goed kennis mee heeft gemaakt.

Het bereik tussen de magneet en de sensor om goed te werken is erg laag, waarvoor de gebruikers moeite hebben om ze op de juiste plaats te bevestigen. De IP20 weerstand en kunststof behuizing maakt het kwetsbaar voor stress en water. Dit apparaat is niet gemaakt voor een lange levensduur en richt zich alleen op beveiliging.

Conclusie

Uit de beoordeling van de Xiaomi Aqara-raamsensor is het duidelijk dat het apparaat een geweldige koop is in deze lage prijsklasse, en verbazingwekkend goed dient als een smart home beveiligingsapparaat. Het kan worden aanbevolen voor gebruikers die zich zorgen maken over hun beveiliging en op zoek zijn naar een betaalbare optie.

Pluspunten

Makkelijke instalatie

Compact

Werkt met HomeKit

Prijs is goed