Xiaomi Honeywell rookmelder

In deze review ga ik mijn indrukken delen met betrekking tot de Xiaomi-rookmelder, ontworpen om te werken in het ecosysteem van het slimme huis van Xiaomi.

Invoering

De rookmelder samen met een gaslekdetector, geproduceerd in samenwerking met een bekend Honeywell-bedrijf, zijn lang geleden op de markt geïntroduceerd.
De doos, de set en de levering van de rookmelder. Extern komt alles overeen met de canons van Xiaomi-apparaten – een wit karton, een grijze opdruk en een optie met een foto aan de voorkant. Aan de achterzijde van de doos bevinden zich technische kenmerken waaronder het vermelden waard is de ZigBee-interface (de gateway is vereist) met een grootte van 90 * 90 * 30 en met een batterij van – CR123A.

Laten we kijken wat er in de doos zit. Naast de rookmelder is er een batterij CR123A, een plastic wandhouder – om de detector aan te bevestigen en een set bevestigingsmiddelen – een paar schroeven en een dubbele plakband.

Visuele inspectie

Er is een luchtinlaat in het midden van de sensor – deze wordt gebruikt voor de analyse van de rookinhoud. De kleine gaatjes van een zeer luid en smerig signaal bevinden zich langs de omtrek van de detector. De koppelingsknop bevindt zich aan de voorkant van het apparaat. Het gewicht van de detector (zonder batterij) is 82 gram. Er zijn bevestigingsgroeven en een compartiment voor het plaatsen van de batterij achter het apparaat.

Software

Voor het verbinden van de rookmelder is een gateway V2 of V3 nodig.

Het verbindingsproces verloopt volgens dezelfde patronen: we starten de gateway-plug-in, selecteren de detector uit de tabel, drukken op de knop en een minuut later hebben we een aangesloten rookmelder. De detector heeft geen afzonderlijke besturingsplugin. Het heeft alleen een instellingenvenster met twee tabbladen – scripts en triggerlogboek Net als knoppen, draadloze schakelaars, bewegingsmelders, openingen, enz.

Het is niet nodig om scripts te maken, het is voldoende om de detector op de gateway aan te sluiten – en deze wordt geactiveerd als het alarm bij de gateway – de ingestelde melodie wordt direct aan de gateway afgespeeld, de rode verlichting knippert en de bedieningsapparaat (de smartphone / tablet) begint de meldingen van het brandalarm te ontvangen.

Als een dergelijk script niet genoeg is, kunt u elk gewenst script toevoegen.

De functie “tandem gateway-alarm” kan worden gedeactiveerd in het menu met instellingen voor toevoeging – Het is een functie die het alarm bij de gateway onmiddellijk activeert met activering van de detector. U kunt het gebied van de detectorlocatie instellen voor de maximale gevoeligheid – het gebied zonder rook, of u kunt het middelste gebied instellen (standaard) waar u een sigaret kunt roken, en u kunt ook het gebied met de minste gevoeligheid instellen, zoals een keuken bijvoorbeeld.

Er is ook een zelfdiagnosefunctie in het apparaat – als u het met succes hebt gebruikt, hoort u een signaal, het systeem kan u eraan herinneren dat de functie elke maand moet worden uitgevoerd.

 

Maakt u gebruik van de gateway V3 dan kunt u hem ook in uw HomeKit home app zien verschijnen en op deze manier te laten communiceren met uw andere HomeKit apparaten.
Wij hebben hem zo ingesteld dat wanneer er rook word gedetecteerd dan gaat het alarm af en gaan alle lampen door het hele huis aan.

Gevoeligheidstest

Ik heb een aantal experimenten uitgevoerd. De rook van vier verlichte en gedoofde lucifers is voldoende om de gateway van de detector te activeren. De gateway verbonden met de detector schakelt de alarmmodus in. De detector begint een groeiend alarmsignaal te geven. De smartphone begint alarmsignalen te ontvangen.

U kunt deze sensor kopen via de volgende links:

Pluspunten

Makkelijk aan te sluiten

Betrouwbaar

Werkt met HomeKit

Prijs is goed

Minpunten

Aparte Gateway voor nodig