Yeelight heeft een firmware-update uitgegeven voor hun nieuwste generatie Lightstrips, ook wel de Aurora Lightstrip of de Light Strip Plus genoemd, die langverwachte HomeKit-functionaliteit biedt. De update lijkt langzaam te worden uitgerold, dus als je de update niet meteen kunt zien, blijf dan om de paar uur controleren en hopelijk wordt de update zichtbaar.

In mijn geval, om het proces te starten, drukte ik lang op de tegel in de Mi Home-app totdat alle tegels begonnen te ‘wiebelen’, wat resulteerde in een HomeKit-logo onderaan dat werd onthuld. U drukt op het pictogram en u wordt gevraagd om uw HomeKit-huis te kiezen om de strip in handen van HomeKit te plaatsen. Daarna zal een reeks schermen zich presenteren, op vrijwel dezelfde manier die u normaal zou zien bij het toevoegen van een HomeKit-apparaat, alleen in dit geval wordt u niet gevraagd om een HomeKit-code als zodanig te scannen.

Zodra het proces is voltooid, wordt de lichtstrip weergegeven als een ‘licht’, net als elke andere HomeKit-lichtstrip.

Als je Yeelight niet kent, zijn ze een bedrijf dat zich niet verwonderlijk specialiseert in verlichtingsproducten, meestal voor het Xiaomi Smart Home Ecosysteem, en zullen werken binnen de Mi Home-app, hoewel ze ook werken met hun eigen Yeelight-app, en zullen werken ook met Amazon Alexa en Google Assistant, dus met HomeKit toegevoegd, wordt het trio van slimme huizen echt gedekt.

Werkt met: